Achtergrond en wetenswaardigheden

Techniek

Bij Isosystems worden de verschillende, industrieel voorgevormde dekorelementen onderling met een hoogwaardig, isolerend polyurethaanschuim verbonden. Dit proces maakt het mogelijk om een eenvoudig maar zeer stabiele verbinding te maken op de bouwplaats.

hoe werkt het

productie

Het industriële, in onze fabriek ontwikkelde productieproces, verbindt de decoratieve elementen, b.v.b. steenstrips, door schuimen vanaf de achterzijde, tot een (PU) polyurethane isolatieplaat met geïntegreerd steen. Deze “negatieve” wijze van produceren maakt het mogelijk een hoogwaardig prefab element te maken met de perfecte verbinding tussen plaat en steen.

Bevestiging

In princiepe worden al onze systeem producten mechanisch bevestigd. Dit geeft u de garantie het systeem zeer breed te kunnen inzetten en uw ambities in te vullen. Pas- en verbindingsdelen worden op de bouw met elkaar verlijmd om vervolgens naar eigen inzicht of smaak te worden afgewerkt met een voeg.

Voordelen

Uitstekende isolatie eigenschappen en luchtdichtheid maken het mogelijk een gesloten systeem te maken met zeer hoge R-waarde. 60 mm incl. isolatie

Leveringen op de bouwplaats kunnen wel tot 75% worden teruggebracht in vergelijking met bakstenen. Tot wel 650 m² per levering mogelijk. Ook dit is een reducering van ruim 60% omdat er rond 25 m² op een pallet past.

De Montage- c.q. bouwtijd kan wel 4 tot 5 sneller zijn dan de traditionele bouw. Ervaren monteurs halen rond 20 m² per dag.

Bij een gewicht van rond 50 kg./m² ( incl. bouwplaat) weegt het Isosysteem ongeveer 1/4 van het gewicht van traditioneel klinkerwerk. Dit maakt de structurele druk op fundamenten veel kleiner.

De prefab panelen kunnen onder vrijwel alle weersomstandigheden worden gemonteerd. Dat geeft u meer controle over de planning tijdens de bouwfase.

Onze gevelsystemen kunnen vaak met hefmateriaal worden gemonteerd. U heeft daardoor ook de mogelijkheid om op krappere plaatsen of in binnensteden werken uit te voeren.

Getest en hoog gecertificeerd, met 10 jaar verzekerde garantie en ruim 35 jaar ervaring.

Onze systemen zijn licht en niet dragend en zijn op vrijwel alle dragende ondergronden te monteren, zonder spouw, gevelankers of structurele draagconstructies

Wetenswaardigheden

Kleurvarianten

Ons kleurassortiment bevat meer dan 800 kleuren waarbij we werken met de meest vooraanstaande fabrikanten van steenstrips en klinkers. Maar heeft u een speciale wens…dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u graag de ruimte om persoonlijke keuzes te maken voor uw project .

Herkomst van de stenen

In het geval u "Natuursteen" wenst, werken wij voornamelijk met Belgisch hardsteen uit de lokale mijn van CarriéresDuHainaut (B). Omdat de mijn zeer nabij onze fabriek ligt, garandeerd dit een ecologische verwerking tot een hoogwaardig eindproduct.

R&D

Al meer dan 10 jaar is het binnen de organisatie onze doelstelling de wensen en aanvragen van onze klanten zo veel en goed mogelijk te verwezelijken. De inspanning en inzet die we leveren voor ontwikkeling en onderzoek zijn ons nooit te veel. U heeft een wens, we luisteren graag naar u....

Extern kwaliteitsonderzoek

In het kader van immer steigende kwaliteitseisen, zijn wij als verantwoordelijk producent verplicht ons productassortiment en ontwikkelingen, voortdurend extern te laten testen en certificeren naar de nieuwste nationele en internationale normen.